Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΑΜΑΣΤΡΙΣ" ΤΟΥ ΔΗΜ.ΠΙΠΕΡΙΔΗ

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νομού Σερρών.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ποντιακού περιοδικού «Άμαστρις» την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στον 1ο όροφο του κτιρίου της Λέσχης. Η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει ο εκδότης για την έκδοση ενός αξιολογότατου ποντιακού περιοδικού βρήκε ανταπόκριση στο Σερραϊκό κοινό μέσω της Ευξείνου Λέσχης.


Στην εκδήλωση παρέστησαν μέλη της χορωδίας και των χορευτικών συγκροτημάτων της Λέσχης, πρώην πρόεδροι, αντιπρόσωποι Ποντιακών σωματείων του Νομού Σερρών, καθηγητές των ΤΕΙ Σερρών και άλλοι πολλοί. Εισηγητές ήταν η λαογράφος Πόπη Τσακμακίδου-Κωτίδου και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης.


Η πρώτη αναφέρθηκε στο περιοδικό με αρκετά κολακευτικά σχόλια από την δική της σκοπιά για το περιοδικό και ο κ. Φωτιάδης έκανε αρχικά μια αναδρομή στα Ποντιακά έντυπα από τον 19ο αιώνα μέχρι το 1922 σε όλους τους χώρους όπου υπήρχε ο Ποντιακός Ελληνισμός. Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που διαφέρει το περιοδικό από τα υπόλοιπα ποντιακά έντυπα, τονίζοντας και την εντιμότητα της προσπάθειας να κρατηθεί το περιοδικό μόνο από συνδρομές και χωρίς καμία διαφήμιση, χορηγό ή σπόνσορα.


Στο τέλος ο εκδότης Δημήτρης Πιπερίδης ανάλυσε το σκεπτικό της έκδοσης του περιοδικού και τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νομού Σερρών συγχαίρει τον εκδότη και τους εισηγητές για την παρουσίαση του περιοδικού και την έκδοσή του κυρίως και θα σταθεί δίπλα σε οποιαδήποτε προσπάθεια έκδοσης αξιόλογου Ποντιακού εντύπου με στόχο την σωστή ανάδειξη της Ποντιακής κουλτούρας και πολιτισμού γενικότερα. Στο πέρας της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά από την Εύξεινο Λέσχη στον εκδότη και τους εισηγητές της παρουσίασης και δόθηκε ένα ευχαριστήριο γεύμα προς τιμήν των προσκεκλημένων της Λέσχης στον 2ο όροφο του κτιρίου.

Καλό κουράγιο Δημήτρη Πιπερίδη και μέσα από την καρδιά μας να κερδίσεις το στοίχημα για το καλό το δικό σου, αλλά και όλων μας που μαθαίνουμε μέσα από την δική σου εργασία.
Καρακασίδης Σάββας

Το blog μας συμπληρώνει για ακόμη μια φορά:
"Δημήτρη Πιπερίδη ευχαριστούμε που παράτησες την ΝΟΜΙΚΗ για να ασχοληθείς με την ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: